Praktické tipy

Co je lepší? Plynový gril, nebo gril na dřevěné uhlí?

Co člověk, to jiný názor. Pokud plánujete investovat do nějakého grilu, v první řadě byste se měli rozhodnout, jestli preferujete variantu na dřevěné uhlí, nebo vložíte důvěru do plynového grilu. Současný trh je navíc rozmanitý a vybrat si můžete z pestré škály velikostí a provedení. V následujících řádcích vám prozradíme přednosti a úskalí jednotlivých modelů.

Grily na dřevěné uhlí

Podle některých zarytých fanoušků je gril na dřevěné uhlí jediná možnost, jak připravit lahodné grilované pokrmy. Dřevěné uhlí totiž poskytuje tu bohatou kouřovou chuť.

Grily na dřevěné uhlí zajišťují právě specifickou kouřovou chuť, navíc jsou šetrnější k vaší peněžence, protože jejich pořizovací cena není tak vysoká. Samozřejmě záleží na tom, jak velký gril požadujete, jestli je jeho součástí třeba i udírna a podobně.

Odradit vás však může skutečnost, že grily na dřevěné uhlí se déle zahřívají, a to v průměru dvacet minut. Plynové grily jsou zahřáté okamžitě. Stejně tak počítejte s náročnějším čištěním, například se musíte šetrně zbavit popela.

Plynové grily

V první řadě je nezbytné podotknout, že plynové grily jsou z hlediska spouštění a regulace teploty pohodlnější, nicméně na druhou stranu jsou dražší alternativou. Dále jsou šetrnější k životnímu prostředí a maso grilované na plynu neobsahuje tolik karcinogenních látek. Snadno regulujete teplotu a na grilu připravíte cokoliv, a to od masa přes zeleninu až po ovoce.

Co se týče nevýhod, tak plynový gril se hůře skládá a je náročnější na uskladnění. Cena je vyšší, ovšem zase je to investice na několik dlouhých let.

Pokud hledáte internetový obchod, odkud byste si mohli objednat gril, podívejte se do pestrého portfolia Grilykrby.cz, kde jsou k dispozici i udírny. Tak se rozhodněte pro gril a užijte si letní sezónu s grilovanými pochoutkami.

admin

Napiš komentář

Klikni a komentuj

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.